Over Evelien

Met heel veel plezier maak ik sinds 2016 programma’s voor BNNVARA. Ik maakte voorheen programma's voor Groen Licht en Kassa. De ene keer maakte ik met een collega een hele uitzending, de andere keer een kort item.

 

Nu werk ik als verslaggever voor het programma Zembla. Mensen een stem geven die geen stem hebben, kamervragen, wetsveranderingen, zorgen dat mensen geld terug krijgen waar ze recht op hebben, bewustwording kweken. Altijd zorgen voor impact: dat is het doel.

 

Daarnaast freelancete ik lang aan uiteenlopende journalistieke projecten, zoals de film Bachir in Wonderland die ik samen met Els Duran maakte, wat gaat over een staatloos jongetje die in een vluchtelingenkamp in Algerije woont en voor het eerst op reis gaat naar Barcelona.
De film is op vele filmfestivals wereldwijd vertoond. Op het International Childrens Film Festival Chicago wonnen we hiermee de prijs voor "Best Film by Emerging Directors' en in 2019 wonnen we de prijs voor beste documentaire op het International Film Festival Sharjah.

 

Ook werkte ik in opdracht als (archief)researcher voor regisseurs en producenten, zoals aan de Veroordeling

 

Ik heb een enorme drive om recht te halen. En het leukste is om dat iedere keer weer in een andere vorm te gieten.