Artikelen in 'Televisie' - X
/4566.jpg
zaterdag 9 mei 2020 / NPO1

Televisie

Minder hulp voor mensen met psychische problemen vanwege coronacrisis

Veel mensen met ernstige psychische problemen zijn de afgelopen weken minder geholpen in de GGZ. Uit onderzoek blijkt dat het aantal verwijzingen naar een psycholoog of psychiater de laatste maand met bijna 80% is afgenomen.

/4567.jpg
zaterdag 2 mei 2020 / NPO1

Televisie / "gevolgen boete corona buitenproportioneel"

De grote gevolgen van een coronaboete

Hoe langer we in isolement zitten, hoe groter de verleiding voor sommigen om de coronamaatregelen aan de laars te lappen. Vooral jongeren zoeken elkaar op, vieren feestjes. Maar als je dan een boete krijgt, zit je meteen met een strafblad!

/4568.jpg
zaterdag 18 april 2020 / NPO1

Televisie

Thuisonderwijs

Hoe vinden ouders het om te thuisonderwijzen. Ouders en Onderwijs deed een enquête. 

/4565.jpg
zaterdag 7 maart 2020 / NPO1

Televisie / Special bij Kassa

Alles over aargasvrije woningen

Samen met Amber Kortzorg en Rob Meekes maakte ik een special voor Kassa over hoe we in Nederland van het gas af kunnen en moeten. Welke initiatieven zijn er al, wat zijn de vergezichten. En hoe moeten we dat allemaal betalen? 

/4266.jpg
zaterdag 2 februari 2019 / NPO21

Televisie / Kassa

Straatwerving voor goede doelen is een dure aangelegenheid

Je herkent het waarschijnlijk wel: je bent aan het winkelen, op weg naar de trein of gewoon een rondje aan het lopen door de stad. En dan word je opeens enthousiast aangesproken door iemand die daar staat namens een goed doel. En voor je het weet vul je je (bank)gegevens in om maandelijks geld af te laten schrijven door de betreffende partij. Maar wil je dat eigenlijk wel?

/4264.jpg
zaterdag 19 januari 2019 / NPO1

Televisie / Kassa

Waarom Goudse GFT bakken onhandig zijn

De nieuwe GFT-bakken in Gouda zijn zo ontworpen dat alles er continue uitvalt. Heb ik dat!

/4265.jpg
zaterdag 19 januari 2019 / NPO1

Televisie / Kassa

Anne weet hoe het fietsverkeer in Utrecht beter kan doorstromen

In Utrecht stroomt het fietsverkeer zo slecht door vindt Anne, ze vindt dat er een fietssnelweg moet komen. Dwars door de stad. 

/4267.png
zaterdag 12 januari 2019 / NPO1

Televisie / Kassa

Hoe kom je van het gas af zonder dure afsluitkosten te betalen

Nederland wil van het gas af en in 2030 moeten minstens 2 miljoen huizen gasloos zijn. Wie nu van het gas af wil, komt erachter dat dit nog niet zo eenvoudig is en dat het geld kost.

/4262.jpg
zaterdag 15 december 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Huishouden betaalt fors meer energiebelasting dan bedrijven

De overheid wil dat je zuiniger en efficiënter omgaat met energie. Daarom betaal je belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Maar gaat dat wel op een eerlijke manier?

/4261.jpg
zaterdag 17 november 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Vet irritant: lege blikjes in de natuur

Manuel en Marineke irriteren zich aan zwerfafval in het Drentse landschap. 

/4263.png
zaterdag 10 november 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Hoe je huilende baby's in het vliegtuig kan omzeilen

Hinderkien Roosien ergert zich aan huilende baby's in het vliegtuig. Ze heeft een idee bedacht voor vliegtuigmaatschappijen bedacht hoe passagiers deze niet meer tegen hoeven te komen: Adults Only reizen.  

zaterdag 6 oktober 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Waarom nachtlenzen niet ongevaarlijk zijn

Zonder hulpmiddelen overdag scherp kunnen zien hoewel je bijziend bent? Het kan. De oplossing: nachtlenzen, of officieel de OrthoK-lenzen. Bij uitstek geschikt voor kinderen omdat het op jonge leeftijd de achteruitgang van de ogen kan afremmen. Toch waarschuwen oogartsen voor de risico’s. Hoe veilig is de nachtlens?

/4033.png
zaterdag 5 mei 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Zwanger ondanks gebruik anticonceptie-app Natural Cycles

Het klinkt als een goed alternatief voor vrouwen die op zoek zijn naar een anticonceptiemiddel zonder hormonen. De app zou doormiddel van een algoritme kunnen voorspellen wanneer je beschermd bent tegen zwangerschap. De Zweedse producent van de app Natural Cycles claimt dat het algoritme in de app net zo betrouwbaar is als traditionele anticonceptie zoals de pil. Deskundigen zetten echter grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid van deze zogeheten anticonceptie-app.

/4057.jpg
zaterdag 17 februari 2018 / NPO2

Televisie / Kassa

Vegaburgertest

De gemiddelde Nederlander eet bijna 80 kilo vlees per jaar! Maar niet meer elke dag want er komen steeds meer zogenaamde flexitariërs bij, mensen die parttime vegetariër zijn. En wat eet je op zo’n vleesloze dag? Een vleesvervanger. De hoogste tijd dus voor een vegetarische burgertest!

/4121.png
zaterdag 10 februari 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Verbaal geweld in games

Games zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze kinderen. Die spelen ze vaak online, tegen vriendjes of onbekenden. In de felle strijd spelen emoties op en vliegen de verwensingen soms over en weer. Woorden die je nooit zou accepteren van je kind worden daar zo vaak gebruikt, dat ze het normaal gaan vinden. In reacties op uitzendingen die we eerder over gamen hebben gemaakt merken we dat ouders soms met hun handen in het haar zitten als het gaat om het gamen van hun kinderen. Of het nu gaat om de gameverslaving, het geweld in die games of het taalgebruik, ouders weten zich er geen raad mee.

/4056.jpg
zaterdag 27 januari 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Huurders vrije sector hebben recht op huurverlaging

Tienduizenden huurders in de vrije sector laten geld liggen omdat ze er niet van op de hoogte zijn dat ze via de Huurcommissie een lagere huurprijs kunnen bedingen. Vorig jaar gingen slechts 113 huurders naar de Huurcommissie om hun huurprijs te laten toetsen, zo blijkt uit een analyse van uitspraken van de Huurcommissie door de Woonbond en Kassa.

zaterdag 13 januari 2018 / NPO1

Televisie / Kassa

Geweld en gokken tijdens het spelen van kinderapps op telefoon

Stel: je kind vraagt of hij of zij een spelletje mag downloaden op de mobiele telefoon. Het spel is gecategoriseerd als 4+ en het ziet er onschuldig uit. Niets aan de hand dus, toch? Nou, wel als je ziet welke reclames er tussen het spelen van de app worden vertoond.

/3906.png
zaterdag 16 december 2017 / Kassa NPO1

Televisie / Kassa

Slimme gasmeter kan gaslek veroorzaken

Samen met collega-journalist Judith van Ruiten dook in de wereld van de slimme gasmeters. Technisch onderzoeker Peter Coppes en emeritus hoogleraar Ben Ale constateerden dat tienduizenden meters die in Nederlandse huishoudens hangen niet aan de norm voldoen en daarmee onveilig zijn. Dit dossier heeft ons behoorlijk wat kopzorgen en doorzettingsvermogen gekost. We maakten hier vier Kassa-uitzendingen over met als resultaat dat 57000 van die meters werden vervangen. 

/3905.jpg
zaterdag 9 december 2017 / NPO1

Televisie / Kassa

Cadeaukaart kraken kinderlijk eenvoudig

Het is "kinderlijk eenvoudig" om in een winkel af te rekenen met saldo dat op een cadeaukaart staat van iemand anders. Met mijn collega's van Kassa kwam ik er achter dat er een lek in de beveiliging van de cadeaukaarten zit.

 

De keerzijde van de avocadohype
maandag 22 mei 2017 / NPO2 Groen Licht

Televisie / Groen Licht

De keerzijde van de avocadohype

Caberetiers Hanneke Drenth en Roel Bloemen vragen zich af hoe duurzaam hun lievelingsgerecht nou is. 

Toon meer berichten