zaterdag 27 februari 2021 / NPO1 /

Televisie / op date met een lijsttrekker

Wil je op me stemmen

Aan de hand van een zorgvuldige analyse matcht het team van Kassa de kandidaat aan een voor hem of haar geschikte lijsttrekker, in de hoop dat hij of zij wat minder zwevend de date uit gaat.

 

Sigrid Kaag (59) van D66 is gekoppeld aan Ismail Aghzanay (29) uit Capelle a/d IJssel. Ismail weet zelf als geen ander hoe het is om onderschat te worden op school, en zet zich daarom nu zowel in de klas als daarbuiten in om alle leerlingen een gelijke kans te geven. Hij vindt Sigrid een indrukwekkende vrouw, maar is er nog niet van overtuigd dat D66 zich dit keer echt hard zal maken voor kansengelijkheid in het onderwijs. Wie zal het meeste van wie leren op deze date? En zal het klikken?

 

Esther Ouwehand (44) van de Partij voor de Dieren (PvdD) wordt gekoppeld aan Nonye Onwuka (40) uit Wageningen. Nonye is getrouwd en vader van twee kinderen en vindt het voor hen, naast dat we verduurzamen, ook heel belangrijk ze gezond eten en dat ze in een inclusieve wereld opgroeien. Maar hij is nog niet overtuigd dat de PvdD zich ook hard maakt voor inclusiviteit. Welke troeven heeft de PvdD achter de hand, en zijn Esther en Nonye een match?

 

De 46-jarige Afrah uit Leeuwarden is een alleenstaande moeder van vier kinderen. Ze wil dolgraag werken, maar het wordt haar niet makkelijk gemaakt door de overheid want alle financiële steun valt weg zodra ze meer werkt. De afgelopen jaren is ze haar vertrouwen in de Partij van de Arbeid verloren, maar misschien maakt haar hart toch een sprongetje voor de kersverse lijsttrekker Lilianne Ploumen die met haar op date gaat!

 

Ook komt de 29-jarige Noud uit Schaijk langs. Het afgelopen jaar is hij economisch dakloos geweest, omdat hij geen betaalbare woning voor zijn situatie kon vinden. Momenteel woont hij in een stacaravan, maar ook daar moet hij binnenkort weer uit. Hij zoekt een partij die zich hard maakt voor betaalbare woningen voor iedereen en zodoende hebben wij hem gematcht aan Jesse Klaver van GroenLinks. Maar zal er ook een klik zijn tussen de twee heren?